Rajčatová marmeláda
Potřebujete: 1 kg rajčat, 60 - 70 dkg cukru, 1 a půl sáčku Pektinu, 1 lžíce rumu
Postup: Rajčata umeleme na strojku a scedíme šťávu přes cedník tak, abychom se alespoň částečně zbavili jadérek. Šťávu vaříme 20 minut, poté přidáme cukr s Pektinem a vaříme dalších 5 - 7 minut. Přidáme lžíci rumu a plníme do skleniček. Sterilujeme asi 10 minut. Mažeme na chleba s máslem, chutná výjimečně dobře.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.