Rajčatová marmeláda

Potřebujete: 1 kg rajčat, 60 - 70 dkg cukru, 1 a půl sáčku Pektinu, 1 lžíce rumu

Postup: Rajčata umeleme na strojku a scedíme šťávu přes cedník tak, abychom se alespoň částečně zbavili jadérek. Šťávu vaříme 20 minut, poté přidáme cukr s Pektinem a vaříme dalších 5 - 7 minut. Přidáme lžíci rumu a plníme do skleniček. Sterilujeme asi 10 minut. Mažeme na chleba s máslem, chutná výjimečně dobře.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.