Rajčatová marmeláda
Potřebujete: 1 a půl kg jablek 1 kg rajčat 1-2 vanilkové cukry 1 skořicový cukr citrónová šťáva z jednoho citrónu 1 a půl kg cukru + 1 Gelfix 1-2 lžičky kys. citronové 1/8 litru rumu
Postup:
Vše, co jde nakrájíme na kousky a vaříme. Cukr s Gelfixem se mohou přidat do směsi až na konec. Vaříme podle potřeby, můžeme přidat 1 - 2 lžičky kyseliny citronové - lépe to houstne. Na závěr přidáme osminu litru rumu - ale už se směs nesmí vařit. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a pak už si jenom pochutnáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.