Rajčatový džem

Postup: Rajčata umeleme na lisovacím strojku, zbytek ještě přecedíme. 1 litr protlaku vaříme 20 minut, poté přidáme asi 75 dkg cukru a vaříme dalších 10 minut. Dále přidáme Pektogel - jeden a půl balíčku na litr protlaku a vaříme ještě 5 minut. Plníme do skleniček a sterilujeme asi 15 minut. Džem je vynikající a všestranně využitelný.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.