Rajčatový protlak
Potřebujete: 2 kg rajčat 2 velká jablka 1-2 feferonky 12 dkg cukru 1 lžíce soli 1 dcl octa 1 lžíce celého pepře 1 lžíce nového koření 5 cibulí
Postup:
Rajčata a jablka dusíme asi 2 hod. pak přidáme koření a přísady a dusíme asi 25 minut.
Propasírujeme přes cedník a dusíme do zhoustnutí. Nalít do skleniče a obrátit dnem vzhůru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.