Rajčatový protlak
Potřebujete: 2 kg rajčat 2 velká jablka 1-2 feferonky 12 dkg cukru 1 lžíce soli 1 dcl octa 1 lžíce celého pepře 1 lžíce nového koření 5 cibulí
Postup:
Rajčata a jablka dusíme asi 2 hod. pak přidáme koření a přísady a dusíme asi 25 minut.
Propasírujeme přes cedník a dusíme do zhoustnutí. Nalít do skleniče a obrátit dnem vzhůru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka