Rajská omáčka
Potřebujete:cibuli,máslo,cukr,hladkou mouku,masový vývar,celý pepř,nové koření,bobkový list,hřebíček,celou skořici,rajský protlak (kečup),smetanu
Postup:
Na másle lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku, ke které přisypeme cukr a necháme ho mírně zkaramelizovat, potom přidáme mouku, kterou se vším dobře promícháme. Přilijeme trochu vývaru, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a kousek celé skořice nebo špetku mleté. Po provaření přidáme kečup nebo rajský protlak a znovu povaříme. Přidáme smetanu, někdy postačí i mléko, povaříme a přecedíme. Můžeme podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.