Rebarborový drobenkový koláč pro 4 osoby
Potřebujete: 5 stonků rebarbory, 2 lžíce vína (bílé nebo červené), 75 g mletého cukru, 175 g hladké mouky, 50 g hnědého cukru, 100 g másla, 25 g rozinek
Postup:Předehřejte velkou pánev a na nejvyšší stupeň také troubu. Rozkrájenou rebarboru s cukrem a vínem dejte na pánev a vařte 5 minut. Mezitím v míse rozmačkejte mouku s máslem, přidejte hnědý cukr a rozinky a ještě promíchejte. Do ohnivzdorné misky dejte rebarborovou směs a posypte drobenkou z mouky, másla a cukru. Zapečte v troubě 5 až 10 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.