Rebarborový koláč

Potřebujete:Těsto: 35dkg polohrubé mouky, Prášek do pečiva, 16dkg cukru, 1/8 másla, 3 žloutky, 6 lžic mléka Náplň: 3 bílky, 18dkg cukru, Rebarbora

Postup:
Vypracujeme těsto, dáme ho na papír na pečení do vysokého pekáče, vytvarujeme prsty. Z bílků a cukru ušleháme sníh a do toho nakrájíme na kostky rebarboru a zamícháme a rozetřeme na těsto. Pečeme na 180°C asi 45 minut.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.