Řidiče v Pardubicích čeká v létě několik dopravních omezení. První začíná už dnes

24. červen 2019 10:27

Řidiči musí počítat s kolonami a dopravním omezením. O prázdninách bude v Pardubicích několik uzavírek, silničáři totiž budou opravovat některé úseky silnic.

Dnes začíná oprava Pražské ulice v úseku od nadjezdu u Parama až po čerpací stanici u letiště. Silničáři tam obnoví asfaltový povrch. Na místě bude z části zachovaný obousměrný provoz, ale provoz budou kyvadlově řídit stavbaři.  Od 13. do 22. července a od 3. do 12. srpna bude silnice částečně uzavřená a projedou jen auta jedoucí od Pardubic směrem na Přelouč.

Uzavření silnice I/2 nejvíc pocítí lidé ze Svítkova, Popkovic a Starých Čivic. Řidiči totiž pravděpodobně zkusí projet přes úzký jednosměrný most mezi Svítkovem a Rosicemi nad Labem. Radnice 6. obvodu proto domluvila, že prodlouží na semaforu před mostem interval zelené směrem do Rosic. V opačném směru ale řidiči budou muset stát.

Podle značek bude osobní a autobusová doprava od Přelouče ze Starých Čívic vedená po objízdné trase Starý Máteřov, Dubany, Třebosice, Staré Jesenčany, Dražkovice a zpět na silnici I/2. Nákladní automobily budou úsek objíždět přes Rozhovice, Bylany, Chrudim, Mikulovice a Dražkovice. Celá oprava skončí 23. srpna.

K vodě objížďkou

Už zítra začnou stavební práce v Polabinách a to na křižovatce ulic Poděbradská a Kosmonautů. Do 23. srpna zde má vzniknout nová kruhová křižovatka. Po dobu stavby bude zavřený výjezd z ulice Kosmonautů na ulici Poděbradskou a od 22. července do konce stavby nebude možné ani odbočení z Poděbradské do Kosmonautů. Objízdná trasa povede ulicemi Jiřího Potůčka, Bohdanečská zpět na Poděbradskou. Poděbradská ulice bude, byť s dopravními omezeními, průjezdná.

S komplikacemi musí počítat i lidé, kteří se chystají na písník Hrádek. Od začátku července do 15. listopadu bude kvůli uzavírce mostu u Pohránovského rybníka neprůjezdná silnice mezi Doubravicemi a Hrádkem. Objížďka bude v obou směrech vedená přes Semtín a Lázně Bohdaneč.

Spustit audio

Související