Řízky houbové na způsob pečenáčů

Potřebujete:Houby Cibule Strouhanka Vejce Hladká mouka Olej Sůl Nálev: 4 díly vody 1 díl octa 2 lžíce Pikanty (na nakládání) 1 lžíce cukru

Postup:
Z hub uděláme klasické řízky v trojobalu a osmažíme. Nálev krátce povaříme. Do sklenic dáme hotové houbové řízky, proložíme cibulí, zalijeme nálevem a sklenice zaděláme. Vydrží dva až tři týdny.

  • Krmítko
    Krmítko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.