Řízky v jogurtu
Potřebujete: špetka pepře česnek prolisovaný stroužky kuřecí prsní řízek 8 ks 2vejce koření dle vlastní chuti bílý jogurt 1 kelímek špetka soli
Postup:
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a lze i přidat třeba pálivé grilovací koření nebo jiné podle chuti. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici.
Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná.
Lze takto připravit i řízky z kýty, která se pro její suchost moc nepoužívá.
Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté a výborné. Je možno použít i na vánočního kapra.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka