Roláda na alobal
Potřebujete: 6 vajec, 50 gramů pískového cukru a 50 gramů práškového cukru, 2 završené velké lžíce kakaa
Postup: Ušlehat sníh, zamíchat žloutky - postupně - nejprve rozšlehat v hrnku - pomalu zamíchávat, následně přidat cukr s kakaem, hmotu rozetřít na vymazaný a vysypaný alobal, péct 7 až 10 minut. Vyndat, nechat trochu prochladnout a stočit - před podáváním plnit šlehačkou se ztužovačem.
Recept nám zaslala paní Marie Žáková z Pardubic. Děkujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?