Roláda na alobal

Potřebujete: 6 vajec, 50 gramů pískového cukru a 50 gramů práškového cukru, 2 završené velké lžíce kakaa

Postup: Ušlehat sníh, zamíchat žloutky - postupně - nejprve rozšlehat v hrnku - pomalu zamíchávat, následně přidat cukr s kakaem, hmotu rozetřít na vymazaný a vysypaný alobal, péct 7 až 10 minut. Vyndat, nechat trochu prochladnout a stočit - před podáváním plnit šlehačkou se ztužovačem.

Recept nám zaslala paní Marie Žáková z Pardubic. Děkujeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?