Rybí polévka

Postup: Z kapra použijeme hlavu bez žaber, mlýčí nebo jikry nebo oboje, ostatní vnitřnosti po šetrném odstranění žluči a střívek. Všechno uvaříme v osolené vodě, s přidáním několika kuliček pepře. Na másle osmažíme doměkka dostatečné množství kořenové zeleniny - čím více, tím lépe. Nakrájíme ji předtím na drobné nudličky. Připravíme světlou máslovou jíšku . Po scezení masa se ve vývaru povaří osmažená zelenina a jíška a přidá se maso obrané z kostí. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem nebo květem, zjemní se žloutkem a podle chuti se dosolí. Podává se s houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou na másle.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.