Rybízový koláč
Potřebujete:Těsto: 140g práškového cukru, 140g másla, 5 žloutků, 250g polohrubé mouky, 50g ořechů, prášek do pečiva Pěna: 100g práškového cukru, 5 bílků, 300g červeného rybízu
Postup:
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a pomleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme. 100g práškového cukru zalijeme vodou (zarovnáme) a uvaříme sirup. Z bílků ušleháme tvrdý sníh a pomalu do něj zašleháme horký sirup. Bílkovou hmotu rozetřeme na koláč. Pěnu hustě posypeme očištěným a umytým rybízem. Necháme několik hodin odležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.