Rychlý guláš
Potřebujete:40dkg vepřového masa,1-2 lžičky sladké papriky,1 cibule,3 papriky,2 lžíce kečupu,2-3 stroužky česneku,feferonka,8 lžic vody,pepř,sůl,olej nebo sádlo
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme a opečeme na oleji nebo sádle. Přidáme koření, pokrájenou cibuli, papriku a česnek, kečup a vodu. Vše podusíme, až je maso měkké. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.