Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami
Potřebujete: sůl, vejce - 3 ks, máslo - 50 g, mléko - 750 ml, tuk, rozinky - 50 g, citron - 1 ks, rýže - 150 g, meruňky - 250 g, cukr vanilkový, tvaroh, měkký - 250 g, džem, cukr moučka - 60 g
Postup: Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z citronu a špetky soli uvaříme kaši. Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené z větší částí cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty, potřeme ji džemem, obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní ( vanilkový cukr, rozinky, žloutky, tvaroh ). Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem. Nákyp vložíme do předehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut až povrch zezlátne. Můžeme přelévat ovocnými omáčkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka