Salát z červené řepy a zelí
Potřebujete:2,5kg červené řepy,2,5kg hlávkového zelí,½ kg cibule,½ l vody,½ l octa,45dkg cukru,4 lžíce soli,2 lžíce kmínu
Postup:
Bulvy řepy uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Zelí si nakrouháme a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše důkladně promícháme. Dáme do sklenic a 20 minut při 80ti stupních sterilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.