Salát z kysaného zelí s mrkví
Potřebujete: 400 g kysaného zelí, 2 karotky, 1 cibule, rostlinný olej
Postup: Kysané zelí podle potřeby propláchneme studenou vodou ( aby nebylo příliš kyselé). Nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy na přípravu salátu. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhanou cibuli. Pokapeme trochou rostlinného oleje a vše dobře promícháme. Před podáváním necháme aspoň 1 hodinu odležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.