Sekaná podle paní Pavly
Potřebujete: půl kg mletého masa - nejlepší je smíchané hovězí a vepřové maso, můžeme přidat i králičí 2 cibule kousek špeku 3 vejce strouhanka česnek půl lžíce kečupu 1 zelená paprika trošku sójové drti kostka masoxu 2 kostky kuřecího výpeku do omáčky (podobné jako masox, ale je na tom napsáno, že se používá do omáček) kousek másla 1 lžíce hořčice rovná lžíce hladké mouky Podravka kari koření sladká mletá paprika koření pěti vůní sůl pepř majoránka oregáno
Postup:
Sójovou drť namočíme v trošce vřelé vody a přidáme tam masox. Necháme nabobtnat. Cibuli, špek a papriku nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Mleté maso dáme do mísy, přidáme druhou pokrájenou cibuli, sójovou drť a ostatní přísady včetně koření. Pečeme na sádle a podléváme vodou asi 3/4 hodiny. Pečeme nejprve zprudka, potom ale zeslabíme na max. 200 stupňů. Asi 10 minut před koncem pečení vmícháme do horké vody 2 kuřecí kostky do omáčky, polijeme s tím sekanou a dopečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.