Sekaná podle paní Pospíšilové

Postup: Mleté maso namočíme do kefíru nebo jogurtu, nejlépe přes noc, přidá se podravka a troch osolí. Na igelitový sáček rozprostřeme mleté maso, potřem hořčicí, poklademe plátkovým sýrem, salámem,vajíčkem, ingredience dle fantazie.Pomocí igelitového sáčku uděláme šišku, kterou překulíme na alobal (bez igelitu). Šišku zabalíme do alobalu a dáme na plech. Sekanou pečeme na plechu, zabalenou v alobalu a podlíváme vodou před dopečením alobal otevřem, aby sekaná zrůžověla.

  • Krmítko
    Krmítko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.