Ševcovský salát
Potřebujete: 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce worchestru, 5 lžic oleje, 1/2 kg buřtů (párků, kabanosu), 1 velká cibule, 1 velká kyselá okurka, 200 g majonézy, sůl, pepř
Postup: Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme majonézu a dle chuti sůl a pepř. Necháme v lednici nejméně 2 dny odležet, podáme s chlebem a pečivem. Je to výborné k pivu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.