Ševcovský salát
Potřebujete: 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce worchestru, 5 lžic oleje, 1/2 kg buřtů (párků, kabanosu), 1 velká cibule, 1 velká kyselá okurka, 200 g majonézy, sůl, pepř
Postup: Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme majonézu a dle chuti sůl a pepř. Necháme v lednici nejméně 2 dny odležet, podáme s chlebem a pečivem. Je to výborné k pivu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.