Slané vdolky

Potřebujete: 1 balíček kvasnic Trochu cukru Trochu mléka 1litr hladké mouky 1/2l polohrubé mouky 1dcl oleje 2 žloutky sůl

Postup:
Z kvasnic, mléka a cukru zaděláme kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Těsto necháme vykynout, potom vykrajujeme lžící vdolky. Na plech dáme bochánky, vložíme do trouby, která je předehřátá na 180-200°C a hodně zprudka dáme péct. Když se napůl opečou, potřeme žloutkem, otočíme je, dopečeme a na závěr potřeme mlékem a máslem. Na vrch posypeme hrubou solí, můžeme i mákem nebo kmínem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.