Sloní žrádlo (pomazánka)
Potřebujete:0,5kg měkkého salámu, 3 cibule, 200g sterilovaných okurek, 0,5 lžičky chilli, 200ml majonézy, 2 rajčatové protlaky, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci oleje, 1 lžíci octa, 1 lžíci cukru krupice
Postup:
Protlak, hořčici, olej, ocet a cukr dáme do kastrůlku a provaříme. Salám si nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a okurky si nastrouháme nahrubo. Smícháme s rozvařenou směsí, přidáme majolku a chilli. Dochutíme a necháme v lednici vychladnout do druhého dne.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.