Smažená játra s nivou a smetanou
Potřebujete: 20 dkg žampionů, 20 dkg nivy, 50 dkg kuřecích jater, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka mletého pepře, lžíce oleje
Postup: Nakrájenou slaninu osmažíme, přidáme žampiony a opět osmahneme. Nalijeme smetanu, zahustíme nastrouhanou nivou a krátce povaříme. Na jiné pánvi vzpěníme cibulku, přidáme pokrájená játra a podusíme. Přidáme rozetřený česnek a pepř. Hotová játra vložíme do nivové omáčky, promícháme a dle chuti osolíme. Podáváme s rýží, či bramborami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka