Smažené řízky s podmáslím a bramborová kaše

Potřebujete: na řízky: 6 vykoštěných horních kuřecích stehen (kuřecí prs) 1litr podmáslí (kefír, kyška) hrubá mouka strouhanka olej (sádlo, ztužený pokrmový tuk) sůl na kaši: brambory máslo podmáslí sůl anglická slanina

Postup:
Kuřecí řízky můžete (nemusíte) zbavit kůže, lehce naklepejte, pak alespoň na hodinu naložte do podmáslí tak, aby řízky byly ponořeny, pak je postupně vyjměte z podmáslí, nechte lehce okapat, osolte, obalte postupně v hrubé mouce, podmáslí - do kterého také dáte trochu soli a strouhance. Pak začněte smažit. Mezitím oloupejte brambory, osolte a dejte vařit tak jako na klasickou bramborovou kaši, jakmile se brambory uvaří, sceďte je, přidejte máslo a rozšťouchejte na hladkou kaši. Na závěr přidejte opět trochu podmáslí, tak aby kaše byla hebká bez hrudek - kaše se díky podmáslí stane lehce navinulá. Kdo má chuť může nakrájet na kostičky anglickou slaninu a vyškvařit ji a jimi pak posypat kaši před podáváním.