Smetanové brambory

Potřebujete: brambory 2 smetany sůl 1/8 másla česnek popř. strouhaný sýr a celer

Postup:
Plech, nebo zapékací mísu vymažeme máslem s prolisovaným česnekem -1/8 másla + 8 stroužků česneku, dále mísu poklademe nakrájenými bramborami na kolečka silné asi 3-5 mm, osolíme, zalijeme smetanou-šlehačkou a dáme zapéct do trouby na 3/4 hod, při 200 stupních. Možno posypat strouhaným sýrem. Pokud máme rádi celer, můžeme zkusit nahradit polovinu nebo čtvrtinu brambor pokrájeným celerem.

  • Krmítko
    Krmítko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.