Smetanové řezy s drobenkou
Potřebujete: Těsto: 100g másla, 180g krupicového cukru, 3 vejce, 300g polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody, 200g zakysané smetany, Drobenka: 200g cukru, 2 lžičky skořice, 200g vlašských ořechů, 80g másla
Postup:
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci, pak vmícháme mouku se sodou a na konec smetanu. Polovinu těsta rozetřeme na vymazaný plech. Drobenka: Smícháme všechny suroviny a rukama propracujeme na drobivou hmotu. Těsto na plechu posypeme polovinou drobenky a potřeme zbylým těstem. Navrch nasypeme zbytek drobenky. Vzniknou nám čtyři vrstvy (těsto, drobenka, těsto, drobenka). Pečeme při 180 stupních asi 50 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka