Sociální sítě jsou plné podvodů. Nenechte se zlákat pohádkou o kryptoměnách

9. září 2024

Na sociálních sítích jsou v poslední době velmi často k vidění známé osobnosti herců, zpěváků i politiků, které lákají na skvělou investici, která se zaručeně vyplatí.

„Nevěřte takovým reklamám. Žádné super výnosné kryptoměny neexistují. Váš idol, který vypráví pohádku, je často stvořen umělou ingeligencí. Podvodníci to mají jednoduché. Umělá inteligence umí replikovat hlas osobnosti, takže stačí vzít fotku a vytvořit smyšlené video,“ varuje finanční poradce Radim Frolík.

Čtěte také

Kryptoměny jsou podle poradce Frolíka velkou neznámou, která si žije vlastním životem. „Myšlenka je to krásná. Kryptoměna jako decentralizovaná měna, díky které posíláme peníze, aniž by o nás kdokoliv cokoliv věděl. Ale realita je taková, že toto prostředí nahrává lidem, kteří se chtějí obohatit na jiných lidech, nebo chtějí prodávat věci, které nejsou legální,“ říká Radim Frolík, který investici do kryptoměn běžným lidem nedoporučuje. 

Jak reagovat na telefonáty podvodníků? A v jaké konkrétní formě se nejčastěji vyskytují? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související