Špagety s boloňskou omáčkou

Špagety s omáčkou

Boloňská omáčka má původ v italském městě Bologna. Ze severu Itálie pochází také parmazán nebo parmská šunka. Přeneste se do slunné Itálie u večeře s naším receptem!

Suroviny:
200 g mletého masa
2 lžíce oleje
1 velkou cibuli
5 stroužků česneku
mletý pepř
čerstvá bazalka a tymián
sůl
rajčatový protlak
parmazán

Postup:

Rozpálíme olej na pánvi, nakrájíme cibuli na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a prolisovaný česnek, utřený se solí. Krátce orestujeme, okořeníme, přidáme kečup, podlijeme vodou a dusíme.

Mezitím podle návodu uvaříme špagety a nastrouháme parmazán. Omáčkou přelijeme uvařené špagety a posypeme sýrem.