Špekáčkový guláš na pivě
Potřebujete: 400g špekáčků nebo kabanos,1 velkou cibuli,4 rajčata,100ml světlého piva,1 lžičku sladké papriky,hrst petrželky,3 lžíce oleje,sůl,pepř,kousek slaniny
Postup:
Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky nebo jinou uzeninu a ze všech stran osmahneme. Vmícháme spařená a oloupaná rajčata, podlijeme pivem, nepatrně osolíme, opepříme a pod pokličkou 10 až 15 minut podusíme. Podle potřeby přilijeme ještě trochu piva. Do hotového pokrmu zamícháme na tuku rozpuštěnou papriku a nasekanou petrželku. Když je guláš řídký, zahustíme ho střídkou z chleba a ještě povaříme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka