Špenátová roláda

Potřebujete: 35dkg zmrazeného špenátu, 5dkg hrubé mouky, 3 žloutky, ½ hrnečku mléka, Sůl, Sníh ze 4 bílků Náplň 4 vejce, ½ cibule, 1 lžička másla

Postup:
Do mixeru dáme žloutky, mléko, sůl a po částech rozmrzlý špenát. Rozmixujeme a směs vyklopíme do mísy a lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků a hrubou mouku. Na plech dáme papír potřený tukem a vysypaný hrubou moukou a špenátovou směs na něj rozetřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě, po několika minutách teplotu zmírníme. V kastrolu zpěníme na másle cibulku a na ní umícháme vejce. Tuto hmotu rozetřeme na upečenou špenátovou placku a stočíme. Roládu krájíme na řezy a podáváme s bramborem nebo jen s houskou jako překrm.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.