Špenátové knedlíky
Potřebujete: 200g bulky kaiserky, starší nakrájené na kostičky, mohou být i rohlíky, ale kaiserka je jemnější, 200 g sekaného špenátu, mraženého, malinko vymačkaného, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 1 polohrubé mouky, 2 zarovnané čajové lžičky soli, muškátový oříšek, pepř, 2 vejce, případně 100 ml mléka
Postup:
V míse smícháme kostičky kaiserky se špenátem. Cibuli podusíme na kousku másla, pak přidáme česnek, už jen mírně podusíme a dáme k bulkám a špenátu, přidáme mouku, sůl, pepř, malinko muškátového oříšku a vejce a vše dobře promícháme. Můžeme v případě potřeby přidat i mléko, ale směs by měla být sušší. Umíchané těsto dáme odležet do chladna. Nejlepší je udělat si ho ráno a pak jen mokrýma rukama umačkat knedlíky (asi 7 ks) a uvařit v osolené vodě na mírném plameni asi 15 minut. Mohou se podávat samotné, posypané strouhaným parmezánem a polité máslem nebo jako příloha ke kuřeti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.