Stárnutí nelze zabránit za každou cenu. Permanentní výplně jsou strašákem lékařů

14. listopad 2018

Estetická chirurgie zažívá v poslední době raketový vzestup. Kdo by nechtěl vypadat mladší, než ve skutečnosti je. Proto se na trh dostávají různé omlazující metody. Lékaři ale varují před permanentními výplněmi.

„Na permanentní výplně pozor. Sice dosáhnete požadovaného vyhlazení na celý život, ale nebezpečí je v tom, že naše tělo se po čase proti aplikované látce může začít bránit. Je to velmi rizikové a jako lékařka před používáním této metody důrazně varuji,“ říká MUDr. Zuzana Poláková a pokračuje: 

„Důležité je zdůraznit to, co je na člověku zajímavé. Každý z nás je jedinečný a může vypadat skvěle. Možná i o něco lépe, než je jeho skutečný věk. A jestli ho od toho dělí jen drobná změna, pak je menší zákrok určitě dobrý nápad. Současná estetická medicína nabízí různé druhy výplní, které mohou zajistit omlazení.“

Botulotoxin jen z rukou lékaře

Botulotoxin je registrované léčivo, v lékárnách ho dostanete jen na předpis, takže ho mohou aplikovat zase jen lékaři. Kosmetičky by se k botulotoxinu neměly vůbec dostat.

Botulotoxin je škodlivý jed, který najdeme třeba v klobásách. Ale v rukou lékaře estetické medicíny nebo v neurologii je to velmi cenná věc. V estetické medicíně se používá k vyhlazení vrásek na čele nebo kolem očí.

Nejčastější mýty o plastice prsou: nemůžete kojit, létat, plavat

K plastické operaci prsou můžou vést estetické i zdravotní důvody

Prsa patří k jednomu ze symbolů ženské krásy, ale ne vždy splňují naše představy. Pomoci mohou plastičtí chirurgové a nejen z estetického hlediska, ale i po stránce zdravotní.

Je řídký jako voda, která vrásku nevyplní, ale zpevní. Díky botulotoxinu se mohou zvednout i spadlé koutky kolem úst, používá se na dolíčky na bradě, umí dokonce zúžit obličej. Je lepší začít malou dávkou, aby se čelo zcela neznehybnilo. Když je čelo ploché a vůbec se nehýbe, není to určitě známka krásy, ale neprofesionálně odvedená práce.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová se vpichuje do určitých míst v obličeji, kde je potřeba vyplnit vrásku. Vyplní propady, zvětší rty, vyrovná nos, modeluje bradu, tváře,  vrásky kolem úst, nad rty, kolem očí. Ale pozor, přirozenost by měla být stále na prvním místě.

Přírodní výplň Radiesse je přírodní výplň, která obsahuje vápenaté ionty. Je složená z kostí a zubů.  Je to šetrná výplň, ale podle Zuzany Polákové zatím není moc rozšířená mezi lékaři. Tato výplň dokáže jako jediná nastimulovat syntézu kolagenu. Pleť skutečně zpevňuje a vyplňuje, ale nedělá oteklé a těžké tváře, jako se to může stát u kyseliny hyaluronové. Po roce a půl z těla úplně zmizí.

Spustit audio

Související