Šťáva z květů černého bezu
Potřebujete:30 květů, 2litry převařené vody, 7dkg kyseliny citrónové nebo 2 citróny, 2kg cukru
Postup:
Květy namočíme do vody a přidáme kyselinu citrónovou nebo citrón a necháme dva dny louhovat. Potom přecedíme, přidáme cukr, dáme zahřát a před varem odstavíme. Necháme trochu vychladit, nalijeme do lahví (až po vrch) a uzavřeme. Necháme v chladnu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.