Šťavnaté mufiny
Potřebujete: 250 g třešní, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl, 2 vejce, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml podmáslí, 60 g másla
Postup:Třešně důkladně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat. Připravíme si papírové košíčky nebo plechové formičky, které před použitím vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak do ní vmícháme podmáslí a postupně po lžících přimícháváme také moučnou směs. Nakonec do hmoty přidáme rozpuštěné máslo a předem připravené vypeckované třešně. Těstem plníme do dvou třetin vymazané a vysypané košíčky nebo formičky (neplníme je až po okraj, neboť těsto při pečení nabyde). Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Na závěr můžeme mufiny pocukrovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka