Sterilovaný okurkový salát

Potřebujete:5kg okurek 1kg cibule, 1 vrchovatá lžička pepře, 1 sklenice octa, 1 sklenice cukru krystalu nebo krupice, 1 sklenice oleje, sůl

Postup:
Okurky nastrouháme na struhadle na kolečka a cibuli nakrájíme na půlkolečka hodně najemno. Ostatní přísady smícháme dohromady. Všechno dáme do sklenic a sterilujeme jen tak, aby „chytla“ víčka. Ne moc dlouho, aby okurky a cibule příliš nezměkly.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?