Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví
Potřebujete:300g brambor, 300g cukety, 200g mrkev, 1 cibule, 1 stroužek česneku, máslo, sůl, hrst pažitky
Postup:
Zeleninu a brambory omyjeme a pokrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní nakrájenou mrkev. Po 5 minutách vaření přidáme brambory a po dalších 10 cuketu a vše vaříme ještě 10 minut – tak aby všechna zelenina byla přesně akorát. Cibuli nakrájíme, orestujeme na másle a po chvíli přidáme 1 utřený česnek. Jakmile je cibulka opečená, přidáme do pánve brambory, zeleninu a čerstvou pažitku a všechno šťouchadlem rozmačkáme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.