Švestková omáčka
Potřebujete: 1kg švestek,4 oloupaná jablka,8 lžic vody,8 lžic octa,2 pokrájené chilli papričky,1 lžičku barevného pepře,1 lžíci sojové omáčky,8 lžic cukru
Postup:
Oloupeme, nakrájíme jablka, vykrojíme jadřince, pak jablka rozvaříme ve vodě na kaši. Přidáme vyloupané švestky, ostatní suroviny a koření, necháme pomalu asi 30 minut vařit, dokud nezhoustne. Omáčku plníme do sklenic, můžeme uchovat v lednici, ale můžeme také sterilovat 20 minut při 85°C. Máme ji vždy připravenou k použití. Je výborná ke grilovanému masu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.