Švestková povidla

Potřebujete:5kg vypeckovaných švestek,1kg cukru, 125ml octa

Postup:
Švestky vypeckujeme a umeleme na masovém mlýnku. Švestky, ocet a cukr smícháme a necháme den odstát. Druhý den vaříme do požadované hustoty. Poté plníme do skleniček a dvacet minut na páře sterilujeme na 80 stupňů.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.