Švestkový kečup
Potřebujete (na 2 skleničky):500g vypeckovaných švestek,500ml jablečného octu,30g hnědého cukru,3 stroužky česneku,půl lžičky mleté skořice,čtvrt lžičky perníkového koření,pepř
Postup:
Švestky nakrájíme na kousky, zalijeme 100ml vody s 500ml octu. Přidáme cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přivedeme do varu a dusíme asi 20 minut. Směs rozmixujeme, propasírujeme přes síto, vrátíme na plotnu, přivedeme k varu a horké plníme do skleniček. Uzavřené sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme například k uzenému masu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.