Švestkový kečup

Potřebujete (na 2 skleničky):500g vypeckovaných švestek,500ml jablečného octu,30g hnědého cukru,3 stroužky česneku,půl lžičky mleté skořice,čtvrt lžičky perníkového koření,pepř

Postup:
Švestky nakrájíme na kousky, zalijeme 100ml vody s 500ml octu. Přidáme cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přivedeme do varu a dusíme asi 20 minut. Směs rozmixujeme, propasírujeme přes síto, vrátíme na plotnu, přivedeme k varu a horké plníme do skleniček. Uzavřené sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme například k uzenému masu.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.