Svěží zeleninové saláty podle pardubických rozhlasáků
Připravili jsme pro vás několik receptů, které v létě bodují u našich rozhlasových kolegů. Vyzkoušejte salát s mangem, bulharský tarator nebo salát ke grilovanému masu!
Salát s mangem podle Honzy Ptáčka
Čtyři suroviny postačí k tomu, abyste si vyrobili osvěžující letní salát. Méně výraznou chuť ledového salátu, avokáda a mozzarelly doslova rozstřelí sladké mango.
Suroviny: ledový salát (případně rukola), avokádo, mango, mozzarella. Dochutíme olivovým olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem.
Postup: Všechny tyto suroviny nakrájíme na úhledné větší kousky, smícháme, přidáme trochu olivového oleje a limetové šťávy, dochutíme solí a pepřem. Kdo chce, může ještě posypat piniovými semínky.
Bulharský tarator podle Terezy Brázdové
Bulharský tarator je letní okurková polévka. Ale když se naředí méně, vznikne chutný salát.
Suroviny: základní surovinou je salátová okurka, jogurt řeckého typu nebo zakysaná smetana, vlašské ořechy, česnek, hodně kopru, sůl, pepř, ocet, cukr
Postup: Okurky nastrouháme na hrubém struhadle, ořechy nadrtíme na drobné kousky, přidáme větší množství nakrájeného kopru. Smícháme s jogurtem nebo zakysanou smetanou a dochutíme rozdrceným česnekem, solí, pepřem, octem a cukrem.
Salát ke grilovanému masu podle Pavly Pilařové
Suroviny: Ledový salát, plechovka kukuřice, nať z jarní cibulky, ředkvičky, šlehačka, sůl
Postup: Nakrájený salát smícháme s jemně nakrájenou natí jarní cibulky a ředkvičkami, potom přidáme kukuřici z plechovky. Promícháme s kvalitní smetanou určenou ke šlehání. Pokud si kvůli linii musíme šlehačku odepřít, můžeme nahradit zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka