Tajemný řízek
Potřebujete: 4 krajíce staršího chleba, 2 lžíce hladké mouky, 10dkg měkkého nastrouhaného salámu, Vejce, 2 stroužky česneku, Koření na mletá masa
Postup:
Krajíce dokola vykrojíme tak, aby kůrka zůstala celá. Střídku namočíme do vody, chvilku necháme, vymačkáme a tuto hmotu smísíme s moukou a nastrouhaným salámem. Přidáme jedno vejce, česnek a koření na mletá masa. Z této hmoty utvoříme placičky jako karbanátky a stlačíme je zpět do chlebových kůrek a osmažíme je z obou stran jako řízek. K tomu podáváme mísu zeleninového salátu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.