Tenisový klub Pernštýn se po vystěhování z centra přesouvá na Cihelnu

13. červen 2022 10:51

Jeden z nejstarších tenisových klubů v republice postupně buduje v Pardubicích nové zázemí. Klub Pernštýn musel loni na podzim opustit kurty v centru města, novým místem je pro něj teď Cihelna. Město klubu vypovědělo nájemní smlouvu, protože místo kurtů tam bude hřiště pro právě rekonstruovaný letní fotbalový stadion.

Klub dostal od magistrátu 5,6 milionu korun na nákup pozemků. Nové kurty postupně vznikají na Cihelně nedaleko koupaliště. V testovacím provozu jsou tři, čtvrtý chce klub, který vznikl v roce 1897, dodělat ještě letos. V době výstavby trénují od loňského září sportovci jinde.

„Kolem šesti let město letní stadion chystalo, na odchod jsme se připravovali, pak to šlo všechno rychle. Klub se nám podařilo zachránit, zachovali jsme kontinuitu tréninků našich profesionálních hráčů,“ řekl ČTK to řekl trenér Jan Čapoun z klubu.

Až 14 kurtů na Cihelně

Tenisté trénují na sportovištích jiných klubů ve městě nebo v Doubravicích, dodal. „Prostředí je na Cihelně fajn. Už se těším, až tu budeme pravidelně,“ řekl ČTK hokejový obránce Jakub Nakládal. Mimo svůj hlavní sport si rád zahraje právě tenis.

Nové tenisové kurty na Cihelně. Tenisový klub Pernštýn město vystěhovalo z centra kvůli stavbě letního stadionu

Jednou by na Cihelně mohlo být deset antukových kurtů, k tomu další čtyři v hale. Postavené tam bude parkoviště. V hlavní budově budou sprchy a šatny pro muže a ženy, restaurace s terasou nebo prodejna tenisových potřeb a opravna.

„Měla by tady být nabídka všeho, co k tenisu patří, a to i pro hrající veřejnost, ne jen profesionály,“ uvedl Čapoun. Klub se do budoucna chce věnovat komplexní péči o svěřence. Budou mít k dispozici dvorce s různými povrchy, prostor pro další fyzickou přípravu i regeneraci. Klub teď trénuje 60 dětí, před pandemií covidu-19 jich měl osm desítek.

autoři: ba , pta | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související