Testování na covid-19 poběží i o svátcích. Očkování se ale zastaví

23. prosinec 2021

Počty nakažených covidem-19 v Pardubickém kraji dál klesají. I tak ale laboratoře týdně odhalí několik tisíc nových případů. Jak to bude během nadcházejících svátků s otevřením testovacích míst a očkovacích center?

Některá testovací místa budou otevřená i během svátků, ale bude to složitější. Například testovací místa krajských nemocnic budou mít otevřeno tak, aby během svátků kolem Štědrého dne bylo stále některé testovací místo v kraji otevřené. Přímo 24. se bude testovat v nemocnicích v Pardubicích a Chrudimi, na 1. svátek vánoční v Litomyšli a na 2. svátek vánoční v Pardubicích a Ústí.

Poté například laboratoř Medila 24., 25. a 26. testovat nebude vůbec a naopak společnost Scimed v kasárnách na pardubické Višňovce už v neděli 26. bude naplno fungovat.

Silvestr je běžný pracovní den a letos vychází na pátek, tak na Silvestra bude většina testovacích míst fungovat v obvyklém režimu. Na Nový rok, kdy je státní svátek, ale budou všechna zavřená - včetně těch v krajských nemocnicích.

V neděli druhého ledna bude například naplno fungovat odběrové místo Scimed v kasárnách na pardubické Višňovce, ale třeba krajské nemocnice budou mít otevřeno jen v Pardubicích a dopoledne i v Ústí nad Orlicí.

Očkování se odkládá

Očkovací centra budou během svátků zavřená a očkovat se nebude. V krajských nemocnicích proto budou zavřená na Štědrý den i následující dva vánoční svátky a stejně tak to bude i na Nový rok a 2. ledna. Přesné otevírací doby a to jak testovacích míst, tak očkovacích center krajských nemocnic jsou dostupné na webu Nemocnice Pardubického kraje a v následující příloze:

U ostatních privátních laboratoří se to dá dobře poznat podle toho, na kdy jsou otevřená a dostupná pro veřejnost registrační okna.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související