Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Muzejní noc ve Vysokém Mýtě nebo Aviatická pouť v Pardubicích

30. květen 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Užijte si víkend na rodinném festiválku v Chocni, poslechněte si první koncert Mezinárodního hudebního festivalu Letohrad nebo zajděte na dětský víkend do Automatických mlýnů v Pardubicích.

Ve Vysokém Mýtě bude v pátek Muzejní noc. Od 18 hodin se tak můžete podívat do Muzea českého karosářství, Šemberova domu nebo otevřených depozitářů. Přístupná bude také nová hala v areálu bývalé zemědělské školy, kde jsou uložené historické autobusy.

Festival pro celou rodinu

Rodinný festiválek Ostrofest můžete navštívit od pátku do soboty v Chocni. Na Ostrově za kinem Máj uslyšíte různá hudební vystoupení, připravené jsou i pohádky nebo fotbalový freestyle. V pátek program začne v 16 hodin a v sobotu v 9 hodin.

Aviatická pouť Pardubice

Na Aviatickou pouť můžete vyrazit do Pardubic. Oba víkendové dny se můžete těšit na přehlídku nejrůznějších letounů, leteckou akrobacii a další program. Areál letiště bude přístupný vždy od 8 do 18 hodin, program je pro oba dny stejný.

Pohádky, silo i hasiči

V pardubických Automatických mlýnech je naplánovaný dětský víkend k oslavě Dne dětí. Připravená jsou divadelní představení, dílničky, zážitková stezka silem, akce s hasiči a jejich novým vozem a další. V sobotu navíc na místě organizátoři odhalí nové umělecké dílo.

Projděte se alejí roku

Na Hoře Matky Boží Hedeč v Králíkách na neděli uspořádali slavnost na počest vítězné aleje v anketě Alej roku 2023. Začátek je ve 13 hodin u brány do aleje, odkud se účastníci vydají na komentovanou procházku do kláštera. Tam pak ve 14:40 dojde ke slavnostnímu předání ocenění.

Klášter Hora Matky Boží

Jak zní tchaj-wanský jazz?

V sobotu začíná Mezinárodní hudební festival Letohrad. V letohradském domu kultury tak od 19:30 uslyšíte jazzovou skupinu z Tchaj-wanu a dechový orchestr Harmonie. Další koncerty pak budou v průběhu celého týdne. Podrobnosti k nim najdete na stránkách www.mhf.letohrad.cz.

Na koncert do Luže

V neděli můžete zajít na koncert festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. V kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů v Luži uslyšíte písňovou tvorbu i operní árie v provedení mezzosopranistky Jolany Slavíkové. Koncert začne v 16 hodin.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.