Třená buchta s blumami (špendlíky)
Potřebujete:blumy (špendlíky),2 vejce, 1 sklenici pískového cukru, větší půlku Hery, 1 sklenici studeného mléka, 3 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Postup:
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Utřeme cukr se změklým tukem a postupně přidáme žloutky. Přilijeme mléko a přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Jako poslední krok lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Blumy (špendlíky) zbavíme pecek. Těsto nalijeme do remosky, poklademe ovocem a navrch zasypeme drobenkou z másla, cukru a mouky. Pečeme dorůžova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.