Třešně v likéru se zmrzlinou
Potřebujete: 3 žloutky 3 lžíce cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 šlehačka půl kg třešní nebo višní vypeckovaných 4 lžíce sladkého likéru (např. višňového...)
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehačku našleháme dotuha a zlehka vmícháme vaječný krém. Naplníme formu a necháme zamrazit. Třešně omyjeme, a vypeckujeme. Prokapeme likérem a hodinu necháme odležet. Do pohárů vrstvíme třešně a zmrzlinu. Povrch posypeme Grankem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka