Tvarohová bábovka
Potřebujete:4 vejce, 20dkg moučkového cukru, 25dkg tvarohu, 25dkg másla, 25dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, Citrónová kůra, Rozinky
Postup:
Utřeme žloutky, cukr, tvaroh a máslo a poté přidáme mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připraveného těsta. Vznikne tužší těsto, které dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.