Utopenci
Potřebujete:buřty, kysané zelí, sterilovaná paprika, cibule, sterilované feferonky, Nálev: 1½ litru vody, ½ litru octa, 1 DEKO, 1 lžička polévkového koření, 3 lžíce cukru, 6-8 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře, 3-4 bobkové listy
Postup:
Na dno sklenice dáme zelí, vrstvu cibule a na to proužky papriky. Buřty naplníme cibulí a položíme je na předchozí. Na to dáme ještě 2 feferonky. A dále vrstvíme stejně jako předtím. Sklenici tímto způsobem zaplníme až k vrchu. Mezitím si připravíme nálev. Všechny ingredience smícháme a necháme projít varem, necháme mírně vychladnout a ještě vlahé zalíváme do sklenic. Necháme asi týden rozležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.