Uzené makrely
Potřebujete:2l vody 1 nastrouhaný celer 3 nastrouhané petržele 2 palice česneku 10 bobkových listů Lžíce černého pepře Lžíce nového koření Lžíce majoránky 6 lžic soli Makrely či jiný druh ryby
Postup:
Všechny ingredience (kromě ryby) povaříme, necháme vychladnout a vytvořeným lákem zalijeme ryby. Na dva dny dáme uležet do chladničky. Třetí den ryby vyndáme a udíme na 70-80°C zhruba dvě hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.