V Chrudimi dnes začíná promítání letního kina

7. červenec 2020 07:17

Letní kino Bioleťák v amfiteátru v Chrudimi v úterý zahájí projekce. Bude promítat celé prázdniny. Má 600 míst k sezení, splňuje tak požadavky na rozestupy mezi diváky.

„Celý areál je pod širým nebem, v loňské sezoně byla při průměrné návštěvnosti obsazena jen desetina míst. Mnozí návštěvníci navíc dávají před lavičkami přednost soukromí na dekách v trávě pod okolními stromy,“ řekl producent Jan Axmann.

Čtěte také

Letní kino dnes od 21:30 promítne animovaný rodinný film Ledová sezóna: Ztracený poklad. Díky digitálnímu projektoru lidé uvidí řadu snímků už v den jejich premiér. Kromě premiérových titulů si diváci ve čtvrtek 9. července připomenou komedii Tomáše Vorla Kouř z roku 1990.

V srpnu bude začínat promítání o půl hodiny dřív. Projekce pořadatelé zruší pouze v případě nepříznivého počasí. Vloni přišlo na jedno filmové představení v průměru 78 lidí.

Bioleťák je v Lázeňské ulici za Regionálním muzeem. O areál se stará spolek MaChr za Chrudim malebnou. Od roku 2012 tam pořádá koncerty či bleší trhy a filmové projekce. „Veškeré zisky z akcí jsou využity na provoz areálu, drobné opravy a realizace neziskových akcí. Bioleťák finančně podporuje město Chrudim, na technické zabezpečení projekcí letos poskytlo 150.000 korun,“ řekl Axmann.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související